![](/libraries/images/1px.gif)
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Piernikowa Nuta
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
PIERNIKOWA NUTA to mocny, zdecydowany, charakterystyczny smak dla herbaty czarnej i świąteczny aromat z dodatkiem skórki pomarańczy, imbiru, goździków, kardamonu i wanilii. Herbata naciąga bardzo szybko intensywnym naparem, więc nie należy parzyć jej zbyt długo.
Herbata czarna pochodzi z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach. Proces produkcji składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania, fermentowania i suszenia. Czarna herbata jest poddawana procesowi pełnej fermentacji. Napar może mieć ciemny intensywny kolor albo żywy, czerwony.
Zdjęcie opakowania dotyczy tylko wagi 50g , pozostała gramatura pakowana w torebki aluminiowe.
.
SKŁAD
- Czarna herbata
- Cynamon
- Skórka pomarańczy
- Kawałki imbiru
- Kardamon
- Kawałki wanilii
- Goździki
.
KRAJ POCHODZENIA
- Unia Europejska
![](http://test7802.futurehost.pl/ambasada/Sposób parzenia Czerwone%2C Czarne%2C Rooibos%2C Owocowe - strona.png)
Zaparzać wrzątkiem 90 - 95°C przez około 3 - 5 minut. Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki sprawią, że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza oraz mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.