Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Indyjskie Mango
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
INDYJSKIE MANGO to mocny, zdecydowany, charakterystyczny smak dla herbaty czarnej i słodki smak egzotycznych mango i dodatkiem kwiatu pomarańczy oraz płatków bławatka. Herbata naciąga bardzo szybko intensywnym naparem, więc nie należy parzyć jej zbyt długo.
Herbata czarna pochodzi z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. Szczególnie aromatyczna herbata pochodzi z Darjeeling, okręgu w północnych Indiach. Proces produkcji składa się z czterech etapów: więdnięcia, zwijania, fermentowania i suszenia. Czarna herbata jest poddawana procesowi pełnej fermentacji. Napar może mieć ciemny intensywny kolor albo żywy, czerwony.
.
SKŁAD
- Czarna herbata
- Kawałki mango
- Kwiat pomarańczy
- Płatki bławatka
- Aromat
.
KRAJ POCHODZENIA
- Unia Europejska
Zaparzać wrzątkiem 90 - 95°C przez około 3 - 5 minut. Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki sprawią, że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza oraz mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.