Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Ceylon
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
CEYLON Rodzaj herbaty, produkowany na Sri Lance . Herbata cejlońska charakteryzuje się pełnym, wyrazistym smakiem i czerwono-brązowym kolorem. Napar charakteryzuje się złocistą, złocistoczerwoną barwą oraz intensywnym, wyrazistym smakiem i aromatem , herbaty cejlońskie zawierają dużo garbnika.Najlepsze jej zbiory są na luty marzec oraz sierpień i wrzesień , jednak zbierana jest przez cały rok.
Zdjęcie opakowania dotyczy tylko wagi 50g , pozostała gramatura pakowana w torebki aluminiowe.
- Sri Lanka
Zaparzać wrzątkiem 90 - 95°C przez około 2 - 3 minut. Po wskazanym czasie listki oddzielić od naparu, gdyż wydzielające się do naparu garbniki sprawią, że napar będzie gorzki i zahamują wchłanianie magnezu i żelaza oraz mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.