Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Przyprawy
Bez nich nawet najlepszy kucharz nie byłby w stanie wydobyć ze swoich potraw pełni smaku. Aromatyczne i świeże przyprawy powinny znaleźć się w każdej kuchni. W naszym sklepie internetowym znajdziecie między innymi pieprz, kilka różnych odmian papryki, zioła prowansalskie, kurkumę, majeranek oraz miętę. Wszystkie prezentowane artykuły są w pełni naturalne, pozbawione konserwantów i chemicznych dodatków. Zamawiając je z naszej oferty, zyskujecie gwarancję autentyczności i wysokiej jakości.
Przyprawy nie tylko urozmaicają gotowanie i podkreślają smak jedzenia. Wiele z nich działa pobudzająco na układ pokarmowy, dzięki czemu łatwiej i szybciej trawimy. Niektóre z nich dostarczają również organizmowi cennych mikroelementów, poprawiają odporność, pozwalają na dłużej zachować witalność i wspierają spalanie tkanki tłuszczowej.
Czosnek Niedźwiedzi
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI - Czosnek ma właściwości bakteriobójcze oraz antyutleniające, pobudza apetyt, obniża ciśnienie krwi, wspomaga leczenie chorób dróg oddechowych, zwiększa wydzielanie soków żołądkowych, jest dobry dla naszego serca. Roślina ta w niczym nie przypomina tradycyjnego czosnku, ponieważ zamiast charakterystycznych ząbków ma zielone liście. Jednak, podobnie jak zwykły czosnek, zawiera wiele substancji, dzięki którym wykazuje liczne właściwości lecznicze. Często wykorzystywane w kuchni jako aromatyczny dodatek do wielu potraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pieprz kolorowy ziarnisty
PIEPRZ KOLOROWY ZIARNISTY - Pieprz Kolorowy ziarnisty jest mieszanką pieprzy uprawianych głównie w południowej i południowo-wschodniej Azji. To mieszanka ostrzejszych i łagodniejszych nut pieprzu czarnego, zielonego, białego i różowego.Barwa pieprzu zależy od momentu zebrania i późniejszej obróbce.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ziele angielskie ziarno
ZIELE ANGIELSKIE ZIARNO - Ziele angielskie jest owocem korzennika lekarskiego, drzewa uprawianego na Jamajce oraz w Ameryce Środkowej i Południowej. Ma palący smak i specyficzny zapach.Jest szczególnie popularną przyprawą w kuchni europejskiej, ważnym składnikiem wielu marynat, pikli i korzennych mieszanek przyprawowych, zup i sosów. Wiele pasztetów, klopsów, wędzonych i konserwowych mięs .
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Liść laurowy
LIŚĆ LAUROWY - Liście laurowe (liście bobkowe, bakałarz, bobkowe ziele) to wysuszone liście drzewa laurowego (inaczej wawrzyn szlachetny), które naturalnie występuje na południu Europy, w północnej Afryce i na zachodzie Azji. Stosuje się do dań, by podkreślić ich charakter i smak. Idealny dodatek do zup, marynat, wywarów, w których gotuje się ryby, do aromatyzowania pieczeni z dziczyzny, czy różnego rodzaju sosów.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Gałka muszkatołowa mielona
GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA -Gałka muszkatołowa jest owocem dużego wiecznie zielonego drzewa – muszkatołowca korzennego, pochodzącego z Moluki (Wysp Korzennych). Obecnie uprawiany jest w zachodnich Indiach. Gałkę muszkatową mieloną stosuje się zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw. Korzysta się z niej przy przyrządzaniu pierników, ciast, deserów owocowych, grzanego wina angielskiego oraz ponczu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Oregano
OREGANO - czyli lebiodka pospolita, to przyprawa, której właściwości docenili już starożytni Grecy. Aktualnie oregano w uprawie spotkać można w Europie (również na terenie całej Polski), w Azji Zachodniej i Afryce Północnej.Przyprawa ta świetnie nadaje się do doprawiania dań warzywnych (pomidory, cebula, papryka, cukinia), przeróżnych serów, dań rybnych i owoców morza. Bez oregano trudno jest też się obyć daniom z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, przeróżnym klopsom, pasztetom czy kotlecikom. Dodaje się je także w tzw. włoskiej kuchni do pizzy, spaghetti, sałatek i zup.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Pieprz czarny ziarnisty
PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY - Pieprz czarny ziarnisty jest przyprawą wszechstronnie stosowaną do mięs, zup, sosów, bulionów, marynat, a także serów. Dzięki niemu codziennie przygotowywane posiłki nabierają pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu. Uprawiany w wielu miejscach, zwłaszcza w rejonie tropikalnym. Jest uniwersalną przyprawą używaną w każdej kuchni świata. Ma lekko palący smak i intrygujący zapach.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Papryka ostra
PAPRYKA OSTRA - Papryka ostra to warzywo, którego nie może zbraknąć w kuchni miłośnika pikantnych potraw. Można dodawać ją do sosów, dań rybnych, gulaszu czy warzyw, a także wykorzystać do przygotowywania przypraw i marynowania.Papryka (capsicum annuum) to roślina z rodziny psiankowatych, która dzięki swoim właściwościom i wartościom odżywczym znalazła zastosowanie nie tylko w kuchni, lecz także w medycynie naturalnej Ameryki Środkowej i Południowej już 6000 lat temu
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Papryka słodka
PAPRYKA WĘDZONA SŁODKA - Papryka słodka może być używana w kuchni wszechstronnie – do potraw mięsnych, sosów, twarogów, wędlin, sałatek, potraw z ryb, ryżu i drobiu. Jest wyjątkowa ze względu na jednocześnie ostry i słodki smak. Papryka (capsicum annuum) to roślina z rodziny psiankowatych, która dzięki swoim właściwościom i wartościom odżywczym znalazła zastosowanie nie tylko w kuchni, lecz także w medycynie naturalnej Ameryki Środkowej i Południowej już 6000 lat temu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny