Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Dobra kawa ziarnista powstaje w drodze procesu palenia. By kawy ziarniste nabrały charakterystycznej czarnej barwy, szczególnego smaku i aromatu, wyselekcjonowane zielone ziarna kawowca są poddawane działaniu wysokiej temperatury, wypalanie ciemne powoduje obniżenie zawartości kofeiny, wpływa na smak zdecydowany, mocny, pojawia się również gorycz ale za to zanika kwasowość.
Kawy wypalane jasno posiadają dużą zawartość kofeiny ich wyższa kwasowość jest bardziej wyczuwalna.
Na to czy kawa będzie nam smakowała wpływ ma wiele czynników, przede wszystkim odmiana kawy, dobrze wszystkim znane Arabica szlachetniejsza z mniejszą ilością goryczy oraz Robusta mocna, intensywna zawierająca więcej kofeiny, mieszanki z jej dodatkiem najlepiej sprawdzą się do sporządzenia porannej kawy.
Wpływ na smak naszej kawy ma niewątpliwie sposób, metoda jej przyrządzenia. Na opakowaniach kaw znajdują się informacje do jakiej metody parzenia najlepiej nadaje się dana mieszanka.
Arabica Gwatemala
Arabica Gwatemala intryguje swoim tropikalnym aromatem i złożonym smakiem. Jej słodkawy, czekoladowo-orzechowy profil kryje wiele tajemnic. Oczaruje nas dość wyrazistym kwiatowo - owocowym aromatem. Dzięki pełnemu, gładkiemu body, przyjemnej kwasowości i pikantnym niuansom z pewnością na długo nie zapomnimy tej gwatemalskiej przygody.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Arabica Nikaragua
Arabica Nicaragua wyśmienita mieszanka czekoladowo-orzechowej elegancji. W Arabice z Nikaragui odkryć można słodkawe akcenty karmelu, orzechów, czekolady oraz wanilii. Dzięki cytrusowej, łagodnej kwasowości kawa nabiera orzeźwiającej mocy. Delikatność Nikaragui podkreślają jej gładkie, średnie body.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Brazylia Santos
Arabica Brazylia Santos zawdzięcza swoją nazwę portowi w Brazylii przez który przepływa. Charakteryzuje się niską kwasowością oraz łagodnym i delikatnym smakiem z nutą miodu, czekolady i słodkich owoców. Gatunek Santos pochodzi z regionu Sao Paulo i reprezentuje najwyższą jakość docenianą przez koneserów kawy na całym świecie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Etiopia Djimmah
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
India Cherry AA
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Kolumbia Excelso
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Royal Espresso
Royal Espresso to mieszanka ziaren arabiki i robusty z Ameryki Południowej wypalana w stylu Italian Roast. Zawiera wysoką zawartość kofeiny. Charakteryzuje się pełnym i bogatym aromatem. Łączy w sobie lekką kwasowość z harmonią smaku i aromatu, który ukazuje nuty tytoniu utrzymując charakterystyczny posmak dla kaw mocno palonych.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Royal Intenso
Royal Intenso to mieszanka ziaren Arabiki i Robusty z Ameryki Południowej wypalana w stylu Dark Roast. Ciemny stopień palenia wpływa na delikatny i intensywny smak oraz pełny aromat. Niska kwasowość nadaje kawie miękkości i delikatności tworząc na kawie po zaparzeniu ciemnobrązową kremową piankę.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny